Om KlubbenSæsonprogramVinsmagningerMedlem til MedlemMedlemskabBestyrelsen

21 medlemmer fra Vejen Vinklub gæstede Aagaard Kro til en gourmetaften.

 

Det blev en spændende aften, hvor vi blev udfordret, især af vinvalget.

 

Vi blev mødt med et glas cava. Det er altid en god begyndelse.

Derefter blev vi placeret i et lokale, som lige akkurat kunne rumme os, og hvor der var en meget dårlig akustik, hvilken hæmmede vor snak om menu og vine hen over bordet.

 

Første ret var en smørstegt hvid fisk, hvortil vi fik en blændende Chardonnay fra Marlborough i New Zealand. Det var en formidabel ret, og vinen var nok den bedste, vi fik. Et perfekt match.

 

Anden ret var små stykker af sprængt og røget kalvetunge gemt under meget tyndt skårede stykker af rødbede og toppet med revet, tørret kalvehjerte. En utrolig spændende ret, som den unge kok, Anders, har vundet DM for kokkeelever med i 2016. Det har han fortjent. Vinen dertil var Rondo 2009 fra Skærsøgård. Et spændende vin, som dog ikke levede helt op til retten.

 

Tredje ret var svamperisotto med braiseret svinekæbe. Svinekæbe er altid lækker. Svamperisottoen var god, men overvældende. Vi var næsten mætte efter denne ret. Vinen var en rigtig god Gigondas 2011 fra Bosquets. Et godt match.

 

Fjerde ret bestod af okseculotte med jordskokvariation. Culotten var fint rosastegt, men smagte ikke af meget, og jordskokkene kunne ikke løfte retten. Vinen dertil var en Plan de Novo 2013 fra Toscana lavet på Syrah og Sangiovese. En god vin på det jævne, men den passede godt til culotten.

 

Sidste ret var henkogt pære med rosmarin iscreme. Igen en utrolig spændende ret. Flot anrettet - som de øvrige retter - og med en overraskende kraftig smag af rosmarin. Usædvanligt, men lækkert. Vinen var meget usædvanlig, en mousserende rosé icewine fra Canada årgang 2004. En spændende dessertvin på druen Nidal. Nogle var ikke så begejstret for vinen, men den passede godt til pære, rosmarin og is.

 

Helhedsindtrykket var, at maden var perfekt, men vinene manglede lidt i at ramme samme niveau. De var dog anderledes og spændende hver for sig, men kun hvidvinen ramte et rigtig højt niveau.

 

Det var alt i alt en spændende aften med en kulinarisk udfordring og oplevelse.


 
 
 
 

Støt vore annoncører når du handler - de støtter os!