Om KlubbenSæsonprogramVinsmagningerMedlem til MedlemMedlemskabBestyrelsen
Nu har vi set det med...
Vand er ikke bare vand når det kommer til smag. Køligt og læskende vand smager forskelligt efter hvilket glas det bliver drukket af. Fordi glassets form og åbning afleverer vandet forskellige steder på tungen. Hvis det ikke er nørdet, hvad er så?
Ikke desto mindre fik klubbens medlemmer anskuelighedsundervisning i ud i dette til glassmagnings arrangementet.

At der også var stor forskel på hvordan vinen duftede og smagte af forskellige vinglas var vi vel forberedte på, da aftenens tema ligesom lagde op til dette. Men nu kunne vi ved egen observation opleve hvordan en Pinot Noir foldede sig ud i Bourgogne glasset, men mistede både duft og smag i Cabernet Saugvignon glasset, og nærmest lukkede helt til i Shiraz glasset.. Og vise versa for hhv. Cabernet Saugvignon og Shiraz vine i de selvsamme 3 glas.

Ja, det var næsten magisk at opleve hvordan et stykke chokolade fik tydelig forskellige smagsnuancer og mundfornemmelse når det blev indtaget sammen med den præcist samme vin, men ophældt i først Bourgogne glasset og derefter i Cab. S. glasset. Man tror nærmest det er løgn indtil man selv har prøvet.

Kasper, manden med glassene, havde også taget nogle spændende karafler med, en af dem udformet som en slange, der angiveligt skulle kunne dekantere vinen 18 gange mere effektivt end en omhældning fra flaske til skål og tilbage igen.. Måske lidt svært at efterprøve, men det var nogle usædvanligt flotte karafler. Ja, glaskunst i virkeligheden.
 
 

Støt vore annoncører når du handler - de støtter os!