Om KlubbenSæsonprogramVinsmagningerMedlem til MedlemMedlemskabBestyrelsen
Topvine fra Piemonte

Ja det var vine i den bedste ende, vi fik at smage, da Elisa Giacosa besøgte os og præsenterede vine fra fire forskellige vingårde i norditalienske Piemonte.
Det er lidt usædvanligt, at fire producenter indgår et samarbejde om markedsføring af deres vine. Men det er hvad Montemagno, Dogliotti, Bric Cencurio og Rizieri har gjort. De ligger lige i hjertet af området, hvor vi får Barolo, Barbaresco, Barbera, Roero Arneis m.fl. fra.

De har ansat Elisa til at rejse verden rundt og markedsføre deres vine. Og nu besøgte hun os.
Og hun præsenterede nogle fremragende vine.

Vi begyndte med en dejlig spumante, som blev efterfulgt af den hvide Roero Arneis, en sprød og kompleks hvidvin. Herefter stod der rødvin på programmet. Først fik vi to vine på Barbera, den en fra Alba og den andet fra Asti. Og vi fornemmede tydeligt forskellen mellem de to områder. Alba er rund og fyldig, mens Asti er mere præget af frisk frugt og syre.
Herefter kom en vin på en gammel næsten glemt drue, Ruché. Det var et spændende bekendtskab. Kraftig og velsmagende.
Vi sluttede med tre vine på kongedruen Nebbiolo. Først en Barbaresco med god frugt, lidt syre og tannin. Dernæst en dejlig Barolo årgang 2011. Den var næsten drikkemoden, og særdeles velsmagende. Til sidst smagte vi en enkeltmarks Barolo fra 2012. Den var skøn, men bliver bedre, hvis man gemmer den nogle år.

Alt i alt en aften med vine i meget høj kvalitet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Støt vore annoncører når du handler - de støtter os!