Om KlubbenSæsonprogramVinsmagningerMedlem til MedlemMedlemsskabBestyrelsen
FANTASTISK. Intet mindre. Gourmetaften på Tyrstrup Kro.
Forventningsfulde mødte vi op. Tyrstrup kro er en af områdets kulinariske perler, og det er der mange der har fundet ud af. Kromanden, Torben Schultz, er en dygtig kromand, og han har virkelig banket denne gamle kro op til en standard mange kan misunde ham. Her er det hele: Hygge, god mad, og i særklasse god vin. Da vi ankom var det krofatter selv der stod og hængte vores overtøj på bøjler, og hurtige sjove bemærkninger er hans særkende. Man følte sig godt tilpas fra første minut.

Her er menuen:
Rigtig spændende. Efter en lille appetizer kom forretten

Ja, ikk´å da? LÆKKERT
Herefter var det tid til HAVTASKEKÆBE - suverænt


Bliver du sulten? det var bare GODT!
Så var der hovedretten


Herefter var det tid til ost. Men ikke en hvilken som helst ost. Alle var produceret i Sommersted, kun 8 km fra hvor vi spiste. De oste kan konkurrere med det allerbedste. Og det gør jo ikke noget at det var lokale ting, gjorde det kun endnu bedre.


Det kan vel ikke komme som nogen overraskelse at også desserten var i topklasse?


 
 
Og folk havde det rigtig hyggeligt
 
Besøg i VINKÆLDEREN. Her var ALT. det er en vinkælder der vil noget. Her manglede hverken Chateau Petrus eller Pingus. Hold da kaje.
 
En sammenfatning kunne være at selvom maden var god - rigtig god - så var det vinen der blev serveret som stjal billedet. Det var ikke vine man rendte over til daglig, det var vine med særpræg. Det var en sjælden oplevelse, men vinene bragte faktisk maden et niveau op. Normalt - hvis man er heldig - vil vinen være som et godt tilbehør til maden. Det er normalt det kokke går efter - maden er det vigtige, vinen skal bare være en god ledsager der passer godt.

Her var det faktisk lidt omvendt. Vinene var i en klasse hvor maden faktisk var en ledsager, og man fornemmede at maden ændrede karakter når vinen blev indtaget.

Der er ingen tvivl om at denne kromand og hans stab virkelig ved noget om vin og hvordan man sætter det sammen med mad. Det var en usædvanlig oplevelse.

Egentlig kan man vel bare nøjes med at sige:
Godt gået, Torben!
 

Støt vore annoncører når du handler - de støtter os!